Barcelona neporažena i nakon Istanbula

Katalonci su imali raspoloženog Olessona

Barcelona neporažena i nakon Istanbula

Barcelona i dalje ostaje na stopostotnom učinku u četiri odigrana kola. Teško iskušenje u Istanbulu, Katalonci su prošli pobjedivši Fenerbahce 78:80. Iako izgleda pomalo neobično, trica za vodstvo Barcelone 80:73, 2:43 pokazala se presudnom, a bila je njegova tek druga u ovom susretu.

Utakmica u Istanbulu je bila rezultatski otvorena do kraja. Fener je ozbiljnije zaprijetio sredinom treće dionice. Goudelock je poentirao za 54:47. U posljednje tri minute tog perioda Katalonci prave seriju 11:0 i utakmica ide ponovo u egal.

Barcelona je nastavila u istom ritmu početkom četvrte, Oleson je uvezao dvije trice za plus osam. Mučio se Fener u napadu, ali je ipak do posljednje tri minute uhvatio korak, Žorić je poentirao za 73:77. Na drugoj stranice ide trica Navarra ali Barcelona više od dvije i pol minute ostaje bez poena. Pokušao je Fenerbahce, Hickman ne pogađa dvicu, pa tricu, neprecizan je i Preldžić i gosti odlaze iz Istanbula neporaženi.

Kod Fenerbahcea je odličan bio Luka Žorić sa 18 poena i 10 skokova, Goudelock je postigao dva manje, Bjelica ukupno 14. U pobjedničkoj ekipi imali smo Brada Olesona sa 16 poena i sjajnih četiri od četiri za tri poena. Tomić i Doellman su dodal po 12, Navarro 11.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.