Barcelona poslala ponudu za Ribasa

Ribas pred potpisom

Barcelona poslala ponudu za Ribasa

M. Šljivak

Ekipa Barcelone poslala je ponudu za Pau Ribasa.

Sjajni bek je od strane katalonskog velikana dobio na potpis višegodišnji ugovor, ali s obzirom na to da je Ribas ograničeno slobodan igrač, njegov dosadašnji klub Valencia ima pravo da izjednači ponudu.

Ipak, čini se kako do toga neće doći. U narednih pet dana ovaj tim može izjednačiti ponudu, koja je međutim financijski vjerovatno prejaka, te će Ribas od naredne sezone nositi dres Barcelone.

Ribas je karijeru počeo u ekipi Joventuta. Igrao je zatim dvije godine za Prat i tri za Caju Laboral, da bi 2012. godine potpisao za Valenciju.

U ovom timu je odigrao i najbolje utakmice karijere, a interesantno je da je on i rođen u Barceloni, što mu dodatno otvara vrata kluba.

Protekle sezone Ribas je ubacivao preko 12 poena po meču u Euroligi, dok je u ACB ligi na prosjeku od preko 10 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije