Barcelona prvak Španije
Slavlje košarkaša Barcelone

Katalonci bolji od Tau Ceramice

Barcelona prvak Španije

Barcelona je pobjedom rezultatom 90:77 nad Tau Ceramicom osvojila naslov košarkaškog prvaka Španije.

Katalonska je ekipa u četvrtom, kako će se pokazati kasnije i odlučujućem susretu, vodila tokom većeg dijela meča, te sve četiri četvrtine uspjela riješiti u svoju korist (27:18, 16:15, 28:27, 19:17).

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u dresu poražene katalonske ekipe Mirza Teletović odigrao je jednu od najlošijih utakmica u sezoni. Krilni centar je na parketu proveo 29 minuta, za koje je ubacio samo tri poena, uz katastrofalan šut za tri poena od 1/6.

Barcelonu su do pobjede predvodili Juan Carlos Navarro sa 19 (devet asistencija), dok su David Andersen i Fran Vazques ubacili po poen manje.

Kod Tau Ceramice standardno najefikasniji je bio Igor Rakočević sa 20 poena, a Tiago Splitter je dodao 15, što je, ipak, bilo nedovoljno za pobjedu.

Barcelona je tako osvojila naslov prvaka Španije, a prijestolnica Katalonije može se ove sezone pohvaliti dvostrukom krunom, s obzirom na to da su i fudbaleri ovog tima prvaci Primere.

Za MVP-a finalne setije je izabran sjajni Barcelonin šuter Juan Carlos Navarro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.