Barcelona rutinski slavila protiv Valencije

Euroliga, 8. kolo

Barcelona rutinski slavila protiv Valencije

E. Ganibegović

Barcelona je u Blaugrani lakše od očekivanog upisala pobjedu u osmom kolu Eurolige nad Valencijom rezultatom 89:71.

Već u prvih 10 minuta meča domaćini su stvorili finu prednost od šest poena razlike, dok su sa istom igrom nastavili i u drugoj četvrtini u kojoj su napravili osjetljivu razliku pa se na odmor otišlo rezultatom 50:32.

Pokušali su gosti da se vrate u meč, međutim nešto bolje zalganje i igra u trećoj dionici nije im pomogla da u ovome susretu ne izađu kao poražena ekipa.

Barcelona je u posljednjoj četvrtini odradila rutinski posao i na taj način obezbijedila svoju tek treću pobjedu u Euroligi. 

Za Barcelonu je dobru partiju odigrao Pierre Oriola koji je bio najefikasniji igrač domaće ekipe sa 14 poena, dok je u redovima Valencije Tibor Pleiss imao dobar učinak sa 13 postignutih poena, međutim to njegovoj ekipi nije mnogo značilo. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi