Barcelona savladala PAO, zaigrao i Sulejmanović

Posljednji meč grupne faze

Barcelona savladala PAO, zaigrao i Sulejmanović

U posljednjoj utakmici grupne faze Eurolige, Panathinaikos našeg Duška Ivanovića pretrpio je ubledjiv poraz od Barcelone na domaćem parketu (80:67).

U posljednjoj utakmici grupne faze Eurolige, Panathinaikos našeg Duška Ivanovića pretrpio je ubledjiv poraz od Barcelone na domaćem parketu (80:67).

Od starta su gosti pokazali Panathinaikosu ko će voditi glavnu riječ u ovom susretu budući da su već nakon prve četvrtine imali dvocifrenu prednost, a bilo je 21:10. Do poluvremena je ta prednost povećana na sedamnaest razlike s kojom se otišlo na odmor.

Iako je bio planiran nastavak utakmice, ona je prekinuta zbog navodne dojave o bombi u dvorani. Nakon što je dvorana ispražnjena, nastavio se susret koji je Barcelona mirno privela kraju i upisala sigurnu pobjedu. Najbolji pojedinac utakmice bio je Marcelinho Huertas koji je ubacio 17 poena, dok je u redovima poraženog tima najraspoloženiji bio Fotsis sa 14 poena.

Ono što je bitno istaći je podatak da se u službenom sastavu za ovaj meć našao i naš Emir Sulejmanović. Istina, Emir je dobio malu minutažu (minut i 18 sekundi) ali je i samo pojavljivanje u rosteru za jednu Euroligašku utakmicu jasan pokazatelj da se u Barceloni ozbiljno računa na budućeg bh. reprezentativca. Za vrijeme svog kratkog boravka na parketu, Sulejmanović je zabilježio dva defanzivna skoka.

Podsjetimo još da se u Atini nalaze i čelnici našeg Košarkaškog saveza koji su došli obaviti razgovore sa selektorom Duškom Ivanovićem.

Barcelona je takmičenje u grupi završila na prvom mjestu uz omjer od čak devet pobjeda i jednog poraza u deset odigranih utakmica. Interesantno da je i taj jedini poraz došao nakon produžetka i to u prethodnom kolu protiv Fenera. Ivanovićev Panathinaikos u TOP 16 fazu ide sa treće pozicije uz polovičan omjer.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, grupa C:

Panathinaikos - Barcelona 67:80

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.