Barcelona slavila u gostima kod Baskonije

ACB liga

Barcelona slavila u gostima kod Baskonije

Košarkaši Barcelone slavili su večeras u gostima kod Baskonije sa 92:84 u okviru ACB lige.

Prva dionica ovog susreta protekla je u izjednačenoj košarci, a Baskonia je imala vodstvo od pola poena. Ipak, u drugoj četvrtini Barcelona je ubacila u brzinu više te je slavila sa 21:14 pa su imali prednost od šest poena nakon prvog poluvremena.

Nastavak meča donio je izjednačenu košarku. Barcelona je slavila u trećoj, a Baskonia u četvrtoj dionici pa je Barca u konačnici bila bolja sa 92:84.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Ante Tomić sa 21 poenom dok je Tyrese Rice imao 17 poena. S druge strane, po 16 poena postigli su Shane Larkin i Voigtmann.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi