Barcelona zaledila Zvezdu na -15, slavio i Olympiakos

Četvrti poraz Beograđana

Barcelona zaledila Zvezdu na -15, slavio i Olympiakos

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su i četvrti poraz u TOP 16 fazi, a ovoga puta je od beogradskog tima bila bolja Barcelona.

Katalonci su slavili sa ubjedljivih 92:77. Već od starta utakmice domaći su nametnuli svoj tempo i postepeno povećavali svoju prednost. Barcelona je na poluvremenu imala +11 a tu prednost su raspoloženi Katalonci uspjeli povećati u nastavku i doći do svoje druge pobjede u TOP 16 fazi.

Alex Abrines je ubacio 15 poena a hrvatski košarkaši Ante Tomić i Mario Hezonja dodali su po 12 poena u redovima Barcelone. Jaka Blažić je bio najbolji u redovima poraženog tima jer je ubacio 13 poena, jedan više od Bobana Marjanovića.

Olympiakos je kod kuće savladao Laboral Kutxu rezultatom 76:64 a najzaslužniji za pobjedu tima iz Pireja bio je Spanoulis koji je ubacio 27 poena. Prve tri četvrtine protekle su u egalu ali je u posljednjoj dionici domaći tim napravio razliku i došao do pobjede.

Poraženi španski tim predvodio je Darius Adams sa 12 poena dok je Shengelia dodao dva manje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, TOP 16:

Barcelona - Crvena zvezda 92:77
Olympiakos - Laboral Kutxa 76:64

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti