Barkley o Irvingu: Ideja da želite biti 'glavni' je glupa
Foto: EPA

Legendarni košarkaš ne razumije Kyriea Irvinga

Barkley o Irvingu: Ideja da želite biti 'glavni' je glupa

Član NBA kuće slavnih, legendarni Charles Barkley ne razumije zašto Kyrie Irving želi napustiti Cleveland Cavalierse i LeBrona Jamesa, kako bi u nekoj drugoj ekipi imao "glavnu ulogu".

"Želite biti u dobrom timu. Želite igrati s drugim sjajnim igračima. Ta ideja da želite biti 'glavni' je, po mom mišljenju, veoma glupa...Ako bih imao priliku igrati s drugim velikim igračem, želio bih to. Cilj je pobjeđivati", izjavio je Barkley tokom intervjua za NBA TV, te nastavio:

"Kada je bio u lošoj ekipi, i pri tome bio 'glavni', garantujem vam da mu to nije bilo zabavno. I sada želiš napustiti najboljeg igrača na svijetu. Slušajte, čujem da kažu da LeBron 'baca' veliku sjenku. On to i treba raditi."

Nekadašnji sjajni košarkaš 76ersa, Sunsa i Rocketsa ističe da igranje s velikim igračima poput Michaela Jordana, Larryja Birda ili Shaquillea O'Neala znači život pod njihovom sjenkom, ali i da je to cijena koju morate platiti ukoliko želite dobiti priliku da se borite za šampionski prsten.

"Želite dijeliti slavu. Želite pobjeđivati. Trenutno postoje tri ili četiri legitimne ekipe u NBA ligi...Ako niste u nekoj od njih, vi, zapravo, samo gubite vrijeme tokom sedam mjeseci...Zato mi nije jasno zašto ne biste željeli igrati s LeBronom. Čujte, ja bih sada želio igrati s LeBronom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi