Bartzokas novi trener Barcelone

Katalonci dobili trenera

Bartzokas novi trener Barcelone

E. Škorić

Georgios Bartzokas potpisat će trogodišnji ugovor sa Barcelonom.

Lokomotiv Kuban i Barcelona postigli su dogovor, pa će Bartzokas voditi Katalonce u naredne dvije sezone, uz mogućnost produženja ugovora na još godinu dana.

Radi se o stručnjaku koji je s 22 godine počeo da radi kao trener. Bio je pomoćni Panagiotisu Giannakisu nekoliko godina u Maroussiju, a 2005. je vodio Larissu. 

On je bio imenovan 2009. za glavnog trenera Maroussija, a godinu dana kasnije proglašen je najboljim trenerom u Grčkoj. Panionios je preuzeo 2010. godine. 

Potom je još vodio Olympiakos, s kojim je osvojio titulu u Euroligi Prošle godine je s Lokomotiv Kubanom igrao Final Four Eurolige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Dakle, definitivno trener koji obećava i čini se da u Barceloni nisu pogriješili. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi