Baskonia nadigrana u Tel Avivu

Norris Cole dominirao

Baskonia nadigrana u Tel Avivu

M. Šljivak

Košarkaši Maccabija pobijedili su večeras u Tel Avivu Baskoniju u susretu 2. kola Eurolige rezultatom 74:68.

Dobru košarku ponudila su ova dva tima, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu, drugi u novoj sezoni Eurolige.

Španski tim je bolje ušao u ovaj meč. Imali su vodstvo većim dijelom prve dionicem ali su u finišu ovog dijela igre potpuno stali, što je Maccabi iskoristio i nakon 10 minuta igre je bilo 19:16 za domaće.

Ostatak utakmice protekao je u konstantnom vodstvu Maccabija. Prednost je često bila i dvocifrena tokom druge dionice, a na odmor domaći odlaze sa plus devet, 39:30.

Početne minute drugog poluvremena potpuno pripadaju Ponosu Izraela. Imali su i 14 poena prednosti na krilima Norrisa Colea, ali je Baskonia uspjela da se potpuno vrati u meč i nakon 30 minuta igre bilo je samo tri poena prednosti u korist domaćeg tima, 56:53.

Uspijevao je tim iz Vitorije da se održi u igri, imali su čak i šuteve za vodstvo u posljednjoj dionici, ali ih nisu koristili.

Na kraju je ipak Maccabi prelomio meč. Cole i Daeshaun Thomas su slomili otpor Baskonije i na kraju je izraelski velikan došao do pobjede.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Norris Cole sa 24 poena, Thomas je dodao 17, dok je kod Baskonije na drugoj strani Rodrigue Beabois ubacio 22 koša.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti