Baskonia u polufinalu ACB lige

ACB liga, četvrtfinale

Baskonia u polufinalu ACB lige

M. Šljivak

Košarkaši Baskonije igraće u polufinalu ACB lige. Ovaj tim je u trećem duelu četvrtfinalne serije pobijedio Gran Canariju 73:71, te s ukupnih 2:1 ide među četiri najbolje ekipe.

Dosta neizvjestan meč odigran je u Vitoriji, a na kraju je domaći tim ipak stigao do teške pobjede.

Gosti s Kanarskih Ostrva su dobrim dijelom utakmice imali prednost. Nakon prve dionice su imali plus tri (23:20), da bi se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 39:39.

Velika borba viđena je i u nastavku. Imala je Gran Canaria i osam poena prednosti u jednom trenutku, ali je Baskonia uspjela da se vrati i da pobijedi. Ušlo se u neizvjesnu završnicu tamo su se bolje snašli domaći i slave veliku pobjedu.

Kim Tillie je predvodio domaće sa 14 poena, dok je na drugoj strani Eulis Baez ubacio 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi