Baskonia ubacila 17 trojki i savladala Žalgiris
Foto: EPA

Euroliga, 8. kolo

Baskonia ubacila 17 trojki i savladala Žalgiris

Žalgiris i Baskonia su pred prepunim tribinama u Kaunasu odigrali susret osmog kola Eurolige, a gosti su lakše nego što je očekivano stigli do pobjede rezultatom 97:77.

Baskonia je čitavim tokom utakmice imala prednost, a Žaligirs je najbliži izjednačenju bio polovinom druge četvrtine kada je imao deficit od samo dva poena.

Ipak, nakon toga je uslijedila nevjarovatna serija gostiju koji do poluvremena uspijevaju doći do prednosti od čak 32 poena i na odmor otići rezultatom 54:32.

Od "potopa" u drugoj četvrtini Žalgiris se nije uspio oporaviti do kraja susreta, pa iako su domaći u zadnjem periodu nekoliko puta imali jednocifren zaostatak, Baskonia lagano drži prednost i privodi susret kraju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Baskoniju su do pobjede predvodili sjajni Shengelija i Beubois sa po 19 ubačenih poena, dok je Voigtmann dodao 15.

Kada je u pitanju Žalgiris, najefikasniji je bio Paulius Jankunas koji je ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi