Batista MVP 26. kola
Batista na prvenstvu Amerike protiv Brazila

ACB liga

Batista MVP 26. kola

Urugvajski centar Esteban Batista zaradio je epitet MVP-a 26. kola ACB lige sjajnom igrom u pobjedi Fuenlabrade protiv Estudiantesa 86:82.

Jedan od najboljih centara lige u duelu protiv madridskog kluba upisao je 24 poena i 14 skokova. Fuenlabrada se trenutno nalazi na 14. mjestu tabele ACB lige s omjerom 11-15.

Ove sezone je u dresu Fuenlabrade odigrao 26 utakmica, igra u prosjeku 30 minuta po utakmici, bilježi 15,1 poen i 8,3 skokova.

Na prvenstvu Amerike odigranom ljetos u Portoriku, Batista je za reprezentaciju Urugvaja bilježio prosjek 16,6 poena i 10,5 skokova što ga je smjestilo na šesto mjesto najboljih igrača prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti