Batum i McGeeij obnovili ugovore

Ostaju u svojim klubovima uz povečanje zarade

Batum i McGeeij obnovili ugovore

A. Haznadarević

Francuski košarkaš Nicolas Batum obnovio je svoj ugovor s Portland Blazersima, a Denver Nuggetsi su obnovili ugovor s  JaValeom McGeeijem.

Portland je objavio da je izjednačio ponudu Minnesota Timberwolvesa u visini od 46 milijuna dolara (37 miliona eura) za iduće četiri sezone. Nakon Tonyja Parkera, Borisa Diaw a i Joakima Noaha, bivši igrač Mansa postao je tako u 23. godini četvrti Francuz koji je osigurao zaradu od nekoliko desetina miliona dolara.

McGee (24) je obnovio saradnju s Nuggetsima također na četiri godine za 44 miliona dolara, pišu lokalni mediji.

McGee, koji je u Nuggetse došao u martu iz Washington Wizardsa, pokazao je veliki potencijal s prosjekom od 11.3 koševa, 7.8 skokova i 2.16 bloka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.