Bavarci pali u Poljskoj, dobar nastup Đedovića

Reprezentativac BiH postigao 16 poena

Bavarci pali u Poljskoj, dobar nastup Đedovića

Nihad Đedović bio je najbolji pojedinac minhenskog Bayerna u porazu njemačke ekipe na gostovanju kod Turowa u okviru četvrtog kola Eurolige. 

Gosti iz Minhena bolje su otvorili utakmicu pa je nakon prvih deset minuta susreta rezultat glasio 22:17 za ekipu iz Minhena. Domaćin je u nastavku prvog poluvremena zaigrao mnogo bolje, pa je Turow na odmor otišao sa tri poena prednosti, a rezultat je glasio 42:39. 

Nastavio je Turow igrati odličnu i u drugom poluvremenu susreta, pa je domaćin nakon treće četvrtine vodio rezultatom 70:59. Zadržao je Turow prednost do kraja i ostvario trijumf rezultatom 89:78. 

Najefikasniji u redovima Bayerna bio je Đedović sa 16 poena, dok je u redovima domaćina Damian Kulig susret završio sa 22 postignuta poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Žalgiris je na svom terenu slavio protiv Unicsa iz Kazana rezultatom 77:71. Domaće je do pobjede vodio James Anderson sa 27 postignutih poena, dok je kod gostiju Langford postigao 24.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.