Bayern i ALBA slavili, dobre partije bh. reprezentativaca

Igrali Kikanović, Renfroe i Đedović

Bayern i ALBA slavili, dobre partije bh. reprezentativaca

Večeras je odigrano devet utakmica 2. kola njemačke BBL lige, a dva prva favorita za naslov ALBA i Bayern su upisali nove pobjede.

ALBA je na gostovanju lako došla do pobjere protiv Gottingena, a rezultat je glasio 88:63. Elmedin Kikanović je na parketu proveo 18 minuta i za to vrijeme upisao osam poena, dva skoka i jednu asistenciju.

Bayern je mnogo teže od očekivanog stigao do pobjede nad Phoenix Hagenom. Nakon što je Hagen na poluvremenu vodio sa 57:45, Bayern je u nastavku ubacio u brzinu više i stigao do preokreta i pobjede (97:82).

Nihad Đedović je meč završio sa 14 poena, pet skokova i četiri asisterncije, dok je Renfroe ubacio 13 poena, a tome je dodao šest skokova i sedam asistencija.

Bayern i ALBA su tako ostali maksimalni i nakon ovog kola. Berlinski tim je odigrao tri utakmice uz stopostotan učinak od sve tri pobjede, dok Bayern ima dvije pobjede iz isto toliko utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.