Bayern protiv Khimkija slavio na nevjerovatan način

Odlična partija Đedovića

Bayern protiv Khimkija slavio na nevjerovatan način

Khimki i Bayern odigrali su večeras vrlo neobičnu utakmicu u kojoj su gosti iz Njemačke slavili sa 22 poena razlike, ali nakon produžetka.

Utakmica je bila izuzetno izjednačena i regularnih 40 minuta završeno je rezultatom 72:72. Pobjednik je odlučen u dodatnih pet minuta, a tamo se desilo nešto što se zaista rijetko viđa.

Bayern je u produžetku trijumfovao sa nestvarnih 24:2 i na kraju došao do pobjede rezultatom 96:74.

Bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović imao je odličnu noć i za 23 minute provedene na parketu ubacio je 17 poena, čemu je dodao šest skokova i jednu asistenciju. Najefikasniji igrač utakmice bio je Alexey Shved sa 31 poenom, dok je u ekipi Bayerna Maximilian Kleber ubacio 21.

Ovaj meč igrao se u sklopu posljednjeg, 6. kola grupe F Eurocupa, a Bayern se plasirao dalje sa prvog mjesta dok je Khimki u knockout fazu ide sa druge pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi