Bayern razbijen u Beogradu, Đedović ubacio 12 poena
Foto: EPA

Euroliga

Bayern razbijen u Beogradu, Đedović ubacio 12 poena

E. Škorić

Košarkaši Partizana zaustavili su favorizovani Bayern u Kombank areni. Crno-bijeli su slavili uvjerljivim rezultatom 70:55.

Bayern našeg reprezentativca Nihada Đedovića pregažen je u Beogradu u devetom kolu druge faze Eurolige. Partizan je od samog početka, pa do kraja utakmice bio bolji. 

Iako bez šansi za prolaz dalje, košarkaši Partizana zabavili su se i priredili pravi spektakl navijačima u prepunoj dvorani, a da pritom nije bilo niti najboljeg igrača Bogdana Bogdanovića. Poslije samo šest minuta igre gosti iz Minhena su gubili 17:5.

Početkom druge dionice Bayern je došao na minus šest (21:15), ali Partizan je već u 15. minuti imao dvocifrenu prednost (29:17). Na odmor se otišlo kod rezultata 44:28. Kinsey je bio sjajan u prvom dijelu sa 16 poena i 4 skoka.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bayern se uspio suprostaviti Partizanu tek u trećoj i četvrtoj dionici, no pobjednik je već bio riješen. Na kraju su Pešićevi izabranici dobro i prošli, te su izgubili 15 razlike.

Uz Kinseyja, koji je ubacio 21 poen, sjajan je bio i Pavlović sa istim brojem ubačenih poena. U sastavu očajnog Bayerna istakao se tek naš Đedović sa 12 poena i 5 skokova, te Idbihi sa 10 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.