Bayern razbio Khimki

Eurokup

Bayern razbio Khimki

E. Škorić

Košarkaši Bayerna pobijedili su Khimki sa 90:74 u drugom kolu Top 16 faze Eurokupa.

Bayern je upisao i drugi trijumf u gurpi F. Nakon pobjede nad Ulmom u gostima, bavarski gigant je večeras na svom parketu nadigrao Khimki iz Rusije.

Gosti su imali 8:1 na startu meča, a na poluvremenu je bilo 41:38 u njihovu korist. Nekoliko minuta na početku drugog dijela Khimki je imao prednost, a onda je uslijedio preokret Bayerna.

Bavarci su preuzeli incijativu, pa su na kraju treće četvrtine vodili 69:61. Držali su sve u svojim rukama do kraja meča, pa su slavili sa uvjerljivom razlikom.

Booker i Lučić su ubacili po 14 poena u pobjedi Bayerna, Taylor je bio najefikasniji sa 15, dok je Redding ubacio 13. Bivši bh. reprezentativac Nihad Đedović je igrao 12 minuta, no nije se upisao u strijelce.

Za goste iz Moskve Pullen je ubacio 17, a Šved 16 poena. Svi ostali su bili jednocifreni ili nisu imali učinak.a

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi