Bayern slavio, Đedović rame uz rame sa Pepovim fudbalerima

Sjajna igra bh. reprezentativca

Bayern slavio, Đedović rame uz rame sa Pepovim fudbalerima

Košarkaši minhenskog Bayerna stigli su i do druge pobjede u svojoj debitantskoj sezoni u Europaligi. Na domaćem terenu košarkaši koje sa klupe predvodi Svetislav Pešića savladali su italijanski Montepaschi sa 89:79 u okviru 2. kola grupe.

Bayern je dominirao u većem dijelu susreta, a tek u posljednjoj četvrtini domaći košarkaši zapali su u manju šutersku krizu. Ipak, stečena prednost i tri prethodne četvrtine bila je dovoljna za novu pobjedu

Dobru partiju u novoj pobjedi Bavaraca pružio je i bh. reprezentativac Nihad Đedović. Za  33 minute koliko je proveo, što je najveća minutaža jednog košarkaša Bayerna u ovome susretu, naš košarkaš uspio je ubaciti 14 poena, te upisati 5 asistencija i 4 skokova.

Najučinkovitiji u trijumfu Đedovićevog tima bio je Delaney sa 20 postignutih poena, dok je Bryant postigao jedan poen manje.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Najbolji u poražen timu bio je Carter sa 14 postignutih koševa.

Euroliga, Grupa C, 2. kolo:
Bayern - Montepaschi 89:79

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.