Bayernu derbi s Bambergom, sedam poena Đedovića

Bayernu derbi

Bayernu derbi s Bambergom, sedam poena Đedovića

M. Šljivak

Derbi susret 29. kola njemačke BBL lige odigrali su u Bambergu domaći Brose Baskets i Bayern našeg Nihada Đedovića, a gosti su na kraju slavili pobjedu rezultatom 76:75.

Izuzetno dobru igru su pružila ova dva tima, a na kraju je pobjeda pripala Bayernu. Tim iz Minhena je nakon 10 minuta igre imao pet poena prednosti, 21:16, ali je Bamberg do poluvremena preokrenuo rezultat u svoju korist. 

Dobrom odbranom, domaći tim je dobio drugu četvrtinu 24:13, te se na odmor otišlo s šest poena prednosti u korist Brose Basketsa, 40:34.

Bayern je uzvratio u trećoj dionici. Odigrali su mnogo bolje ovaj dio igre, rezultat su okrenuli na svoju stranu, pa se u posljednjih 10 minuta ušlo vodstvom Bayerna od jedan razlike, 58:57.

Veoma zanimljiva je bila posljednja dionica. Na kraju su se bolje snašli gosti, te su došli do pobjede u ovom susretu, koja im je vjerovatno osigurala prvo mjesto pred doigravanje.

Nihad Đedović je ubacio sedam poena u pobjedničkom timu, Bryce Taylor je bio najefikasniji s 15 poena, dok je kod Bamberga D'Or Fischer ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije