Bazarević ostaje selektor, Rusi najavili velike stvari

Traže velike rezultate

Bazarević ostaje selektor, Rusi najavili velike stvari

M. Šljivak

Sergej Bazarević ostaće selektor košarkaške reprezentacije Rusije.

Ovaj 52-godišnji stručnjak dogovorio je novu saradnju sa Košarkaškim savezom Rusije i predvodiće ovu selekciju do 2021. godine.

"Ugovor sa Bazarevićem je već dogovoren  i uskoro će biti potpisan produžetak saradnje. Obje strane su zainteresovane za dugoročnu saradnju", istakli su iz KS Rusije.

Bazarević će pored selekcije Rusije imati mogućnost da radi i u klubu. Savez mu oko toga neće praviti probleme, ali su pred njega stavili cilj, a to je plasman na Olimpijske igre 2020. godine.

Do tog cilja ih vodi i plasman na prvenstvo svijeta kojeg će tražiti u grupi sa reprezentacijom BiH, Francuske i Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije