Beal: Osjećaj je nevjerovatan
Foto: EPA

Košarkaš Washingtona

Beal: Osjećaj je nevjerovatan

Washington Wizardsi plasirali su se u polufinale Istočne konferencije, savladavši ekipu Atlanta Hawksa sa 4:2 u prvoj rundi play-offa.

Oni su u šestom meču odigranom u Philips Areni slavili sa 115:99, a veliki doprinos pobjedi dao je Bradley Beal sa 31 postignutim poenom.

"Osjećam se kao da mi je ogroman teret pao sa ramena jer su nas Hawksi izbacili prije dvije godine, a osjećali smo da smo mogli da pobijedimo. Sada smo im se revanširali na isti način, eliminisali smo ih na njihovom terenu, nevjerovatan je osjećaj", rekao je Beal.

Wizardsi će za narednog rivala imati ekipu Boston Celticsa.

"Biće teško, postaje teže svakom rundom. Oni su tim sa izvanrednim plejmejkerom i sa vrhunskim igračima uloge oko njega. Moramo da budemo na najvišem nivou – znamo da neće biti lako, ali znamo i da možemo da ih pobijedimo. Vjerujemo u sebe i u svoj plan igre", rekao je košarkaš Washingtona.

Prvi meč između Bostona i Washingtona na programu je u nedjelju u TD Gardenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi