Becky Hammon prva žena trener jedne NBA ekipe

Becky za istoriju

Becky Hammon prva žena trener jedne NBA ekipe

Rebecca Lynn "Becky" Hammon je zvanično postala prva žena - trener koja je samostalno vodila jednu NBA ekipu. Nekadašnja košarkašica New York Libertyja, San Antonia, Moskovskog CSKA, Spartaka, reprezentacija SAD i Rusije, dobila je priliku da vodi ekipu San Antonio Spursa u okviru ljetnje lige protiv New York Knicksa.

Kao igračica je zaradila neugodno povredu, stradali su ligamenti, pa je povratak na parket bio nemoguća misija. 

Tokom rehabilitacije, Becky je bila na " praksi" upravo kod trenera Popovicha i San Antonio Spursa, nakon čega je 5.avgusta prošle godine angažovana kao trener asistent. 

" Nije bitno jeste li muškarac ili žena, bitno je koliko razumijete ovu igru", izjavio je veliki Gregg Popovich, trener Spursa koji je pružio povijesnu priliku 38-godišnjoj Becky.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije