Begić: Nismo sve pokazali protiv Zvezde

Centar Cedevite smatra

Begić: Nismo sve pokazali protiv Zvezde

Cedevita će u finalu ABA lige snage odmjeriti sa Crvenom zvezdom, a centar Zagrepčana Mirza Begić smatra da njegova ekipa nije bez šansi.

"Svako finale kruna je rada igrača, trenera, kluba cijele sezone. Već u polufinalu gledali smo sjajne izjednačene dvoboje kao i pune dvorane što me je oduševilo. Vjerujem da će finalna serija proći u isto takvom ambijentu, da će se o utakmicama pričati, a u dvoranama tražiti karta više", izjavio je Begić za sajt ABA lige i potom pohvalio crveno-bijele.

"Crvena zvezda je vrhunski klub, euroligaš koji se bori za četvrtfinale i sigurno nas ne očekuje lak posao, ali mi vjerujemo u sebe, u svoj kvalitet i nadam se da ćemo se u finalu predstaviti u najboljem svjetlu i pružiti odlične partije protiv favorita", dodao je Begić.

Cedevita je ove sezone dva puta igrala protiv crveno-bijelih i oba puta je poražena. Ekipa Dejana Radonjića u Beogradu je bila ubjedljiva (88:64), dok je u Zagrebu slavila rezultatom 95:91.

"Zvezda ima fantastičnu centarsku liniju i protiv nje je teško igrati. Vjerujem da ćemo se taktički dobro spremiti, analizirati njihove nedostatke i tu ih napasti. Ako gledamo striktno poziciju pet tu smo Miro Bilan i ja i siguran sam da možemo dobro ispuniti najzahtjevnije stvari koje trener postavi pred nas. Takođe, ima nekih stvari koje još nismo pokazali u utakmicama sa Zvezdom, a koje sada možemo iskoristiti. Neka i oni malo razmišljaju o nama", zaključio je Begić.

Prva utakmica finalne serije između Crvene zvezde i Cedevite igra se u ponedjeljak od 19 časova u Beogradu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi