Belgija pred kvalifikacije ostala bez legende

Axel Hervelle se oprostio od reprezentacije

Belgija pred kvalifikacije ostala bez legende

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Belgije ostala je bez istinske legende pred početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iz nacionalnog tima povukao se Axel Hervelle, jedan od najboljih košarkaša ove države svih vremena.

Ovaj 34-godišnji košarkaš je 14 godina nosio dres nacionalnog tima. Nastupio je u 128 utakmica, ali je odlučio da je njegova reprezentativna karijera završena.

"Bila je ovo teška odluka, ali morao sam odlučiti. Osjećam da ne mogu više pružiti ono najbolje od sebe. Nedostaje mi svježine za igru na više strana. Ipak, u srcu ću uvijek biti belgijski Lav", poručio je Hervelle.

"Ostali smo bez jednog od najboljih belgijskih košarkaša svih vremena. Axel mi je bio lider ekipe svih ovih godina, ali poštujem njegovu odluku", istakao je selektor Belgije Eddy Casteels.

Hervelle je trenutno član španskog Bilbaa, a igrao je još pet sezona u Real Madridu, te četiri sezone u Pepinsteru.

Selekcija Belgije kvalifikacije otvara sa Francuskom 24. novembra na svom parketu, a zatim gostuju Rusiji.

U narednoj godini će odigrati i dvije utakmice protiv selekcije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi