Beograd želi Final Four Eurolige

Upućeno pismo Jordiju Bertomeu

Beograd želi Final Four Eurolige

Grad Beograd istakao je kandidaturu za domaćinstvo završnog turnira Eurolige.

Kako pišu "Večernje novosti", gradonačelnik Beograda Siniša Mali uputio je pismo Jordiju Bertomeu u kojem se ističe želja glavnog grada Srbije da bude domaćin Final Foura 2018. ili 2019. godine.

"U ime Beograda i lično ime izražavam vam posebnu zahvalnost što ste nam ukazali veliku čast i bili gosti našeg grada. Nadamo se da ste upoznali Beograd u pravom svjetlu i ponijeli pozitivne impresije. Beograd je grad velikog srca, sporta i naša iskrena želja je da budemo domaćini velikih sportskih događaja. Želimo da vam zvanično potvrdimo namjeru da Beograd bude domaćin finalnog turnira Eurolige 2018. ili 2019. godine", stoji u pismu gradonačelnika Beograda.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ove sezone domaćin završnog turnira je grad Berlin, a organizator 2017. godine biće poznat tokom ovogodišnjeg Final Foura koji je na rasporedu od 13. do 15. maja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi