Bertans: Grobari prave bolju atmosferu od Turaka

Latvijac napravio usporedbu

Bertans: Grobari prave bolju atmosferu od Turaka

Reprezentativac Latvije Davis Bertans je nakon večerašnje utakmice protiv Turske u Istanbulu izjavio da ga atmosfera u dvorani nije previše impresionirala.

Iako je na tribinama bilo 12.000 fanatičnih navijača domaće selekcije, Bertans se nije mnogo uznemirio jer je, kako kaže, navikao igrati i u mnogo luđoj atmosferi.

"Grobari prave bolju atmosferu na utakmicama Partizana, nego što su to večeras napravili turski navijači. U svlačionici smo se dogovorili da ne reagujemo na njihov haos i da odigramo pametno, što smo i uradili", započeo je Bertans, te nastavio:

"Ova pobjeda je važna za nastavak takmičenja. Sljedeći protivnik je Crna Gora i sada treba da se odmorimo, a onda da se spremimo za njih".

Latvija je u petom kolu grupe D savladala Tursku sa 89:79 i tako završila na drugom mjestu, a Bertans je u pobjedi učestvovao sa osam postignutih poena.

Podsjetimo, sjajni Latvijac je za Partizan nastupao od 2012. do 2014. godine nakon čega je otišao u Laboral Kutxu, a trenutno je član San Antonija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi