Bešiktaš ponizio Efes i plasirao se u finale

U finalu igraju protiv Fenerbahčea

Bešiktaš ponizio Efes i plasirao se u finale

D. Rakanović

Košarkaši Bešiktaša izborili su plasman u finale turskog doigravanja. 

Oni su večeras u sred Abdi Ipekci Arene u Istanbulu razbili Efes sa 89:55 i tako slavili sa 3:1 u polufinalnoj seriji. 

Gostujući košarkaši su od prve do posljednje minute imali prednost. Nakon prve četvrtine već je Bešiktaš imao dvocifrenu prednost (26:16). U drugoj četvrtini gosti povećavaju prednost na čak 19 poena prednosti (52:33). Bešiktaš je i u trećoj četvrtini igrao izuzetno dobro, posebno u odbrani kada su dopustili protivniku da postigne samo devet poena, a prednost gostiju je porasla na velikih 28 poena. Posljednji period Bešiktaš je rutinski priveo kraju, za zasluženu pobjedu i plasman u finale gdje ih čeka Fenerbahče. 

U pobjedničkoj ekipi istakao se Michaell Roll sa 22 poena. Pratio ga je srbijanski centar Vladimir Štimac sa 18 poena i 12 skokova. 

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Kod Efesa istakao se Thomas Huertel sa 15 poena. Cedi Osman je dodao 12, a Derrick Brown 11 poena.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi