Bešiktašu derbi s Efesom, Bajramović jako dobar

Bešiktaš bolji od Efesa

Bešiktašu derbi s Efesom, Bajramović jako dobar

M. Šljivak

Košarkaši Bešiktaša savladali su u velikom derbiju 25. kola turske TBL lige ekipu Anadolu Efesa rezultatom 71:57, a Kenan Bajramović je pružio jako dobru partiju u ovom susretu.

Prva četvrtina ovog susreta donosi mnogo bolju igru Bešiktaša. Vodili su cijelim tijekom prve četvrtine, a nakon 10 minuta igre su imali plus 11, 27:16.

Ipak, Efes se vraća u drugoj dionici. Počeli su pogađati vanjske šuteve, pa su do kraja prvog poluvremena potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist. Gosti su na odmor otišli s dva poena prednosti, 40:38.

Nastavak susreta donosi ponovo bolju igru Bešiktaša. Dopustili su Efesu samo 17 poena u 20 minuta igre, pa su očekivano stigli do pobjede u ovom susretu.  

Kenan Bajramović je odigrao jako dobar meč u dresu Bešiktaša. Završio je susret s 11 poena i šest skokova, a najefikasniji je bio Doron Perkins s 13 poena. Zoran Planinić je kod Efesa ubacio 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.