Beverley naletio na Adamsa kao na betonski zid
Foto: Screenshot

Patrick Beverley ostao na parketu nakon sudara sa Adamsom

Beverley naletio na Adamsa kao na betonski zid

Houston je slavio uvjerljivu pobjedu protiv Oklahoma Thundera rezultatom 118:87, a uz Jamesa Harden zapaženu ulogu u ekipi domaćina je imao i Patrick Beverley.

Beverley je poznat kao odličan defanzivac, i igrač koji "ne da mira" protivnicima. Tako je bilo i u ovoj utakmici, Beverley je pratio Russella Westbrooka u stopu, a svom defanzivnom učinku dodao je i odličnu partiju u napadu.

Beverley je utakmicu završio sa 21 poenom, 10 skokova, tri asistencije, jednom ukradenom loptom i dvije blokade.

Ipak, u jednom momentu, čini se da mu se Steven Adams želio osvetiti za ovu odličnu partiju. Adams je postavio jak blok za Westbrooka, a kada je Beverley naletio na gorostasa iz Novog Zelanda pao je kao pokošen. Beverley je, na sreću, iz ove situacije izašao neozlijeđen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti