Bez pozdrava Teodosića i Diamantidisa

Nastavlja se dugogodišnji "rat"

Bez pozdrava Teodosića i Diamantidisa

"Rat" između Miloša Teodosića i Dimitrisa Diamantidisa svoj novi nastavak dobio je u drugom duelu play-offa Eurolige u duelu njihovih klubova, CSKA i Panathinaikosa.

Armejci su u drugom duelu četvrtfinala slavili s 100:80 i tako poveli s 2:0 u seriji, a za plasman na Final Four ruskom sastavu potrebna je još jedna pobjeda. 

Netrpeljivost grčkog i srbijanskog košarkaša traje još od perioda kada je Teodosić nosio dres Olympiakosa, jer ga je legendarni Grk, i tada član "zelenih" iz Atine, pljunuo na jednoj utakmici.

U više navrata je dolazilo i do koškanja, a "rat" je nastavljen i kada se srbijanski playermaker preselio u Moskvu.Tokom standardnog pozdravljanja košarkaša prije početka meča Teodosić je gledao u stranu, Diamantidis u parket i rukovanje je izostalo.

Novu šansu za izbjegavanje imat će već u ponedjeljak kada je u Atini na programu treći meč četvrtfinale serije.

ezvlKLxntVw

Potražite više informacija na temu Euroleague:

ezraAXwqBg6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.