Bh. igrač oduševio na debiju u Grčkoj

A1 liga

Bh. igrač oduševio na debiju u Grčkoj

M. Šljivak

Sjajan debi u grčkoj A1 ligi imao je bh. reprezentativac Milan Milošević.

Iako je njegov AEK poražen od ekipe Koroivosa rezultatom 80:67, Milošević je odigrao sjajan meč. 

Imao je double-double učinak od 16 poena i 11 skokova, ali je poraz bio neizbježan zbog katastrofalne igre u posljednjoj dionici, gdje je AEK ubacio svega 12 poena.

Na drugoj strani je igrao i nekadašnji play naše selekcije Saša Vasiljević, koji je ubacio 11 poena uz četiri asistencije.

Aris Muhameda Pašalića je savladao na gostovanju Panelefsiniakos 78:70. Pašalić je susret završio s devet poena i četiri asistencije, a njegov tim su do pobjede vodili Vezenkov sa 19 i Thomas sa 18 poena.

KAOD našeg Nenada Markovića je slavio pobjedu na domaćem parketu protiv Trikale 62:57, a pobjedu je upisao i viceprvak Olympiacos koji je pregazio Apollon 82:56.

Vassilis Spanoulis je predvodio tim iz Pireja sa 17 poena, dok je na drugoj strani Penn ubacio 22 poena.

Grčka A1, liga:

KAOD - Trikala 62:57
Koroivos - AEK 80:67
Olympiakos - Apollon 82:56
Panalefsiniakos - Aris 70:78
Panionios - Kolossos 72:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti