Bh. košarkaši oprez, Poljaci i Rusi se ne šale

Pripreme za Eurobasket

Bh. košarkaši oprez, Poljaci i Rusi se ne šale

E. Škorić

Košarkaške reprezentacije Poljske i Rusije ostvarile su uvjerljive pobjede.

U posljednjim provjerama pred Eurobasket, naši protivnici bili su izuzetno uspješni. Poljska je deklasirala Belgiju sa 20 razlike (72:52).

Poljaci su imali plus osam nakon prve dionice (21:13), a na odmor se otišlo pri rezultatu 39:28.

Razbijeni su bili Belgijanci u trećoj dionici (20:10) i do kraja više nisu uspjeli da se oporave. 

Damian Kulig je Poljake predvodio sa 16 poena, Adam Waczynski je ubacio 14, a iskusni centar Marcin Gortat osam poena uz osam skokova. Matt Lojeski je u sastavu Belgije ubacio 11 poena.

Rusi su sa 81:69 savladali Gruziju. Po 14 poea ubacili su košarkaši CSKA Moskve Vorontschevich i Fridzon. Zaza Pachulia je u timu Gruzije ubacio 20 poena uz sedam asistencija. Tornike Shengelia je dodao 13 poena. 

BiH će na EP-u u Francuskoj igrati u grupi sa Poljskoj, Rusijom, Finskom, Francuskom i Izraelom. Prvu utakmicu igramo u subotu protiv Poljske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.