BiH nemoćna protiv mađarskih trica

Treći poraz BiH

BiH nemoćna protiv mađarskih trica

M. Šljivak

Ženska U20 košarkaška reprezentacija BiH doživjela je i treći poraz na Evropskom prvenstvu.

Nakon što su izgubile od Slovenije i Francuske, večeras su od naših košarkašica bile bolje Mađarice rezultatom 97:82.

Ponovo je naša selekcija bolje ušla u meč. Imale su prednost nakon prve dionice (22:18), ali je Mađarska odličnom igrom u drugoj dionici preokrenula rezultat na svoju stranu.

Iako je većim dijelom prvog poluvremena bila rezultatska klackalica, Mađarice na poluvrijeme odlaze sa pet poena prednosti, 47:42.

Mađarice je dobro služio šut u ovom meču, posebno za tri poena i na takvu igru naša selekcija nije imala odgovor. Dodatno je Mađarska povećala prednost nakon tri četvrtine, pa su u posljednjih deset minuta ušle sa plus 11, 70:59.

Nije se naša selekcija uspjela vratiti u utakmicu u posljednjoj četvrtini. Mađarska je bez većih problema privela meč kraju i došla je do pobjede i drugog mjesta u grupi.

Ponovo je najefikasnija u našem sastavu bila Melisa Brčaninović sa 29 poena, dok je kod Mađarica Studer ubacila 31 poen.

Sve selekcije iz grupe prolaze u osminu finala, a protivnik našoj selekciji u eliminacijskoj fazi je veoma jaka reprezentacija Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi