Bilbao ne igra u ACB ligi naredne sezone

Zbog loše financijske situacije

Bilbao ne igra u ACB ligi naredne sezone

M. Šljivak

Ekipa Bilbaa neće nastpiti u španskoj ACB ligi naredne sezone.

Zbog velikih financijskih problema u kojima se ovaj tim našao u proteklih nekoliko sezona, onemogućen je njihov nastup u najjačem rangu španske košarke.

Rukovodstvo baskijskog tima je odlučilo da se povuče iz ACB lige, te će ovaj tim u narednim godinama nastupati u nižim ligama.

Bilbao je upravo zbog loših financija prošle sezone igrao jako loše. Završili su na 13. poziciji, iako su dres ovog tima nosila ozbiljna košarkaška imena.

Igrači popu Axela Hervellea, Raula Lopeza, Dairisa Bertransa moraće potražiti nove sredine u kojima će nastaviti profesionalnu karijeru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.