"Bilo je lako protiv Denvera, znao sam svaku akciju"
Foto: EPA

Jusuf Nurkić o nastupima za Portland

"Bilo je lako protiv Denvera, znao sam svaku akciju"

M. Šljivak

Bh. centar Jusuf Nurkić igra odličnu sezonu u dresu Portland Trail Blazersa.

Nurkić naprosto briljira u dresu Trail Blazersa i ima double-double učinak od 15 poena i preko 10 skokova po utakmici.

Portland je blizu doigravanja, a Nurkić je čvrsto na zemlji, jer ima još da se igra.

"Još je dug put pred nama, trebamo još jače raditi. Došli smo pred vrata doigravanja, znamo da možemo i bolje. Sada smo fokusirani na ono što je pred nama. Ovo je talentovan tim koji može mnogo", istakao je Jusuf Nurkić.

Partiju karijere bh. košarkaš je pružio u meču protiv Denver Nuggetsa. Nekadašnjem timu je ubacio 33 poena i imao je 16 skokova. Američki novinari su Nurkića pitali o odnosu s Nikolom Jokićem koji je na kraju izabran od Nuggetsa da predvodi franšizu, dok je Nurkić trejdovan.

"Nikolu poznajem veoma dobro, dobar je momak i ne mogu ništa loše reći o njemu. On je druga vrsta igrača, bio je u drugačijoj situaciji od mene. Kada s nekim provedete dug period, stvori se prijateljstvo, na i van terena. Nije bilo potrebe za provokacijama na terenu. Ja sam pokušavao pomoći svom timu da dođe do pobjede i to je to", ističe bh. centar.

Protiv Denvera mu je bilo izuzetno lako igrati.

"Bilo mi je lako igrati protiv Denvera. Znao sam tačno koju akciju će igrati u kojem trenutku. Proveo sam tamo mnogo vremena i bilo mi je lako pročitati šta će uraditi".

Veliku podršku publike u Portlandu ima bh. košarkaš.

"Kada vidim kako navijaju i kakvu mi podršku pružaju, jedini način da im se odužim je kroz igru", istakao je Nurkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi