Birčević: Hvala navijačima na razumijevanju

Košarkaš Partizana nakon Zadra

Birčević: Hvala navijačima na razumijevanju

D. Vejo

Mnogobrojni, ponajviše oni zdravstveni problemi, potresli su košarkaše Partizana još od polufinala Kupa Radivoja Koraća.

I pored svega, beogradski sastav kako bez trenera tako i ključnih igrača, nije klonuo duhom. Iz utakmice u utakmicu idu sa istim žarom i borbom, a upravo ta dva segmenta vodili su ekipu koju sa klupe predvodi Nenad Čanak do trijumfa nad Zadrom, u okviru 23. kola ABA lige.

"Hvala navijačima što imaju razumijevanje za nas. U problemima smo, kako sa povredama tako i virozom. Nismo tražili izgovore da nas je malo u timu, i da se vadimo na sve probleme koji su nas zahvatili još od Niša. Mogli smo i ranije da završimo ovu utakmicu, imali smo 12 poena prednosti, ali uslijedio je pad koncentracije. Ipak, smogli smo snage i vratili se u utakmicu te na kraju pobjedili", zaključio je nakon meča krilni centar crno-bijelih, Stefan Birčević.

Vrijedno pomena jeste i to da je Birčević večeras bio najefikasniji u pobjedi Partizana, jer je postigao velikih 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi