Birčević: Iskoristili smo umor Zvezde

Košarkaš Partizana nakon trijumfa u derbiju

Birčević: Iskoristili smo umor Zvezde

D. Vejo

Košarkaši Partizana slavili su večeras u velikom derbiju protiv ljutog rivala Crvene zvezde rezultatom 86:81, a u okviru 21. kola ABA lige.

Jedan od onih koji je crno-bijele predvodio od trijumfa, bio je Stefan Birčević koji je ubacio 16 poena, četiri manje od najefikasnijeg mu saigrača Hatchera. 

Nakon susreta, otkrio je i ključni faktor, koji je prelomio meč u njihovu korist.

"Navijači su jako zaslužni za ovu pobjedu, tako da prvo bih se zahvalio njima. Nikada nisam igrao u boljoj atmosferi nego ovoj, zaista, bilo je predivno. Pored umora Zvezde, to je ključ pobjede. Odigrali smo smireno i staloženo, dok je protivnik ovaj meč dočekao nakon poraza od Efesa u Euroligi", kazao je nakon meča Birčević.

Prema njegovim riječima, ovaj trijumf mnogo će značiti kada je pitanje samopouzdanje ekipe.

"Svakako da nam mnogo znači ova pobjeda, prije svega zbog atmosfere u timu. Želimo da se borimo do kraja, a smatram da uz ovakav pristup igri to i možemo", dodaje košarkaš crno-bijelih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi