Birčević: Velika borba vodit će se za finale

Košarkaš Partizana poručio

Birčević: Velika borba vodit će se za finale

D. Vejo

Košarkaši beogradskog Partizana uspjeli su sinoć nakon velike drame u završnici da savladaju zagrebačku Cedevitu rezultatom 74:73 i tako izjednače rezultat u polufinalnoj seriji.

Ponovo su crno-bijeli "kidali" živce svojim navijačima u hramu sporta Aleksandar Nikolić, ali su ipak na koncu uspjeli da trijumfu pogotkom Hatchera.

Krilni centar Beograđana Stefan Birčević ostvario je double-double učinak, te tako stekao mnogo samopouzdanja pred narednu utakmicu.

"Biti će to velika borba za finale. Ispred sebe imamo jednog dosta jakog protivnika koji posjeduje kvalitet. Sve je otvoreno. Nama je ona sinoć, mogla da bude posljednja utakmica za ovu sezonu, ali eto nije. Ipak, mi se ne predajemo, pa s toga ne želimo da nam ni ova predstojeća u Zagrebu bude posljednja. Želimo u finale", poručio je košarkaš Partizana, Stefan Birčević.

Treći susret između Cedevite i Partizana zakazan je za subotu, prvog arpila u Zagrebu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi