Birčević: Želimo u finale

Košarkaš Partizana pred play-off sa Cedevitom

Birčević: Želimo u finale

Piše: D. Vejo
Nakon godinu dana pauze, košarkaši beogradskog Partizana uspjeli su da izbore svoje mjesto u play-offu ABA lige.
Turbulentan period nalazi se iza crno-bijelih. Do posljednjeg kola regularnog dijela lige, crno-bijeli su se borili za poziciju dva na tabeli, mada su mogli da padnu i na četvrto mjesto. Na kraju, skroman uspjeh Beograđana. 

Do sada, u svoju statistiku su upisali 19 pobjeda i sedam poraza, a osvojeno treće mjesto dokaz je da su crno-bijeli napravi veliki iskorak u odnosu na prošlu godinu.

Jedan od onih koji su se isticali u posljednjem periodu, bio je krilni centar Stefan Birčević, igrač koji je u više navrata kako u prvenstvu tako i Ligi prvaka bilježio double - double učinak.

"Zadovoljni smo ostvarenim uspjehom do sada. Naša ambicija na početku sezone bila je da uđemo u play-off. To smo i ostvarili. Nastavljamo dalje. Sada nas čeka Cedevita. Oni su favoriti, dobili su nas dva puta ove sezone. U Beogradu smo imali 17 poena prednosti, ali smo nažalost tu razliku ispustili i pretrpjeli poraz. Međutim, ne predajemo se. Hoćemo ovo polufinale da učinimo zanimljivim i uđemo u finale", naglasio je Birčević.

Utakmica između Cedevite i Partizana igra se u subotu.