Bivši selektor BiH preuzeo Hrvatsku

Aco Petrović zvanično novi selektor

Bivši selektor BiH preuzeo Hrvatsku

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju će u narednom periodu sa klupe predvoditi Aco Petrović, koji je danas zvanično postavljen za novog selektora naših zapadnih susjeda.

Bivši selektor Bosne i Hercegovine imat će zadatak da pokuša odvesti Hrvatsku na Olimpijske igre u Rio, a zanimljivo je da će mu ovo biti treći selektorski mandat na klupi ove selekcije.

Petrović je vodio Hrvatsku do bronzane medalje na Evropskom prvenstvu 1995. godine, a kasnije je bio selektor i urazdoblju od 1999. do 2001. godine.

Osim Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Petrović je bio trener Cibone, Zadra, Cedevite, San Fernando, Caprabo, Carifac i Euroridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi