Bizaran poraz Barcelone u Malagi

Nevjerovatan poraz Barce

Bizaran poraz Barcelone u Malagi

M. Šljivak

Košarkaši Unicaje pobijedili su večeras Barcelonu u 10. kolu ACB lige rezultatom 95:89.

Barca je bolje ušla u meč i povela je s 9:5, ali su domaći košarkaši potom preuzeli vodstvo u svoje ruke i nisu ga ispuštali sve do finiša utakmice.

Imala je Unicaja sedam poena prednosti na poluvremenu (36:29), da bi posljednju dionicu domaći tim ušao s prednošću od tri poena, 58:55.

Prava ludnica viđena je u samom finišu. Trojkom Vezenkova Barca je u finišu imala plus četiri, ali su glupim prekršajima omogućili Unicaji povratak u meč.

Prvo je Perperoglou promašio jedno bacanje, te je ostavljeno sedam sekundi za napad domaćeg tima.

Zatim veliku glupost pravi Rice. Faulirao je Fogga na šutu za tri poena, a ovaj pogađa sva tri bacanja za izjednačenje rezultata na 78:78 i odlazak u produžetak.

Unicaja je odigrala bolje dodatnih pet minuta. Prelomili su meč u svoju korist i na kraju su zasluženo slavili pobjedu

Kyle Fogg je predvodio domaći tim sa 29 poena od čega je čak 20 ubacio s linije slobodnih bacanja.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

S druge strane kod Barcelone je Peterri Koponen ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi