Bjelica MVP Eurolige, trojica Srba u petorci

Uoči Final Foura proglašeni najbolji

Bjelica MVP Eurolige, trojica Srba u petorci

Košarkaš Fenerbahčea Nemanja Bjelica proglašen je za najboljeg igrača Eurolige u prethodnoj sezoni, u okviru svečane ceremonije otvaranja Final Foura koji se ove godine igra u Madridu.

Veliko priznanje srbijanskoj košarci je činjenica da su se u najboljoj petorci ove sezone Eurolige našla čak trojica srbijanskih košarkaša, a uz MVP-a takmičenja su tu Miloš Teodosić i Boban Marjanović. Pored srbijanskog trojca tu su i Vassilis Spanoulis iz Olympiacosa i Felipe Reyes iz Real Madrida.

Titula "Zvijezda u usponu" pripala je još jednom mladom srbijanskom košarkašu Bogdanu Bogdanoviću,

Inače, otkako se dodjeljuje nagrada za MVP igrača Eurolige, od sezone 2004/2005, Bjelica je drugi srbijanski košarkaš kojem je pripala ova laskava titula. Prvi ju je dobio Miloš Teodosić 2010. godine.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U polufinalnim mečevima Final Four, CSKA i Olympiacos će u petak igrati od 18 sati, dok će od 21 sat igrati Real i Fenerbahče.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije