Bjelica: NBA je moj san

Nemanja Bjelica, još jedan ex Jugosloven u Minnesoti

Bjelica: NBA je moj san

Na ovogodišnjem NBA draftu izabran je veoma mali broj igrača iz Evrope, a jedan od onih koji je izabran je Nemanja Bjelica, odlično krilo Crvene zvezde, koji je izabran kao 35. pick u drugoj rundi.

Prema prognozama uoči drafta očekivao se bolji plasman Bjelice, ali je razlog nešto lošijeg izbora bila informacija koja se pojavila prije drafta. Naime, pojedini mediji su objavili informaciju da je Bjelica potpisao trogodišnji ugovor s Benettonom, što je bio razlog mnogim klubovima da ga preskoče. Ipak, kao 35. ga je uzeo Washington, te poslao u Minnesotu.

Nemanja Bjelica kaže kako mu je životni san zaigrati u NBA ligi, ali da još ne zna hoće li već sljedeće sezone obući dres Minnesote. Odluku o igranju u NBA ligi donijeće nakon razgovora s čelnicima Minnesote, čiji je predstavnik još prije dva mjeseca bio u Beogradu. Mnogi misle kako je Curtis Rambis u Beogradu bio upravo zbog njega.

"Nisam još odlučio. Od kada znam za sebe NBA je moj san, ali moram dobro da razmislim. Iako se ne plašim konkurencije, odluka nije laka. Nemam pravo na grešku. Svjestan sam svojih kvaliteta, kao i mana. Moram još puno da radim. Nadam se da će se sve brzo završiti kako bih mogao maksimalno da se koncentrišem na pripreme reprezentacije", rekao je Bjelica srbijanskim medijima.

Bjelica je posebno sretan što je završio u Minnesoti, jer ima najveću šansu da brzo zaigra. Minnesota je poznata po činjenici da daje priliku mladim igračima, a poseban status u Minnesoti imaju igrači s prostora bivše Jugoslavije. Dres Minnesote nosili su Jarić, Pavlović, Peković, Nesterovič, Miličić...

"Bio sam tamo na treninzima i vidio da tamo izuzetno cijene igrače iz Evrope. Sve mi se brzo izdešavalo, prije samo dvije godine bio sam na probi u Zvezdi, a sada sam draftovan", kaže Bjelica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije