Blake Griffin bi da se smanji broj utakmica u NBA ligi
Foto: EPA

Krilni centar Clippersa ima ideju

Blake Griffin bi da se smanji broj utakmica u NBA ligi

E. Škorić

Krilni centar Los Angeles Clippersa Blake Griffin smatra da se NBA liga treba skratiti.

On vjeruje da je previše da timovi igraju po 82 utakmice u regularnom dijelu sezone. Njegov prijedlog je da se igra 66 utakmica.

"Hmm, 66 bi bilo sasvim dovoljno, ali da vremenski bude sve isto. Dakle, ne bi liga manje trajala, ali bi imala manji broj utakmica", kazao je Griffin, a kada su ga pitali zašto bi to napravili, odgovorio je:

"Umor i povrede. I bolji proizvod. Ako imate manje utakmica, onda će biti više prosotra za odmor. Dečki na koledžu igraju 36 utakmica u istom vremenskom periodu u kojem mi odigramo 82 utakmice".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.