Blake Griffin postaje slobodan igrač
Foto: EPA

Clippersi će se morati potruditi da ga zadrže

Blake Griffin postaje slobodan igrač

Kako se u zadnje vrijeme i špekulisalo, Blake Griffin je odlučio iskoristiti opciju iz svog ugovora i prije isteka istog prekinuti saradnju sa Los Angeles Clippersima, čime je postao slobodan igrač.

Ipak, nije jasno da li se ovaj košarkaš odličio na ovakav potez kako bi od Clippersa dobio novi, bogatiji, ugovor, ili uistinu želi napustiti ovu ekipu.

Griffin, uz Chrisa Paula, čini okosnicu Clippersa, pa će potpisivanje novog ugovora sa njim biti prioritet za klub iz Kalifornije. 

Ipak, špekuliše se da su i Boston, Miami i Houston izrazili želju da dovedu Griffina u svoje redove, ali je, za sada, najizglednija opcija da će on potpisati novi ugovor sa Clippersima.

Ipak, Clippersima predstoji prava borba ukoliko žele zadržati svoju ekipu na okupu, s obzirom da je Griffin, uz Chrisa Paula i JJ Redicka, samo jedan od trojice košarkaša ekipe iz Los Angelesa koji će ovog ljeta postati slobodni igrači.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi