Blamaža Reala, Barca uvjerljiva

Završen regularni dio ACB lige

Blamaža Reala, Barca uvjerljiva

E. Škorić

Košarkaši Barcelone pobjedom su završili regularni dio prvenstva ACB lige, Real je doživio neugodan poraz.

Barcelona je sa 84:74 razbila River Andorru, dok je Real izgubio u Madridu od La Bruixa d’Or sa 90:80. 

No, nije to ništa promijenilo na tabeli. Real je ostao prvi sa dvije pobjede više od Barcelone, pa će u četvrtfinalu doigravanja igrati protiv Gran Canarije, a Kataloncima će Joventut biti prvi rival.

Unicaja će na Laboral, Bilbao igra protiv Valencije i to su svi parovi četvrtfinala doigravanja za prvaka u ACB ligi.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Barcelone su danas najefikasniji bili Doelman sa 13 i Lampe sa 12 poena, dok je kod ekipe River Andorra Jawai ubacio 16 poena. Sergio Llul je ubacio 19 poena kod Reala, no to nije bilo dovoljno. U sastavu Manrese, koja je neočekivano danas slavila u Madridu, Fotu je ubacio 17, a White 16 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.