Blatt se vratio u Evropu i postao drugi najplaćeniji trener

Preuzeo tim Darussafake

Blatt se vratio u Evropu i postao drugi najplaćeniji trener

E. Škorić

Američki stručnjak David Blatt novi je trener Darussafake.

Bivši trener Cleveland Cavaliersa čekao je posao u NBA, no kako ga nije pronašao, odlučio se vratio u Evropu.

Nekad je vodio Maccabi u Izraelu, a sada je novi trener turske Darussafake. Njemu će u dvije godine biti isplaćeno oko 3.5 miliona eura, a tu se ne računaju dodatni bonusi i porezi.

Navodno Darussafaka ima proračun od 30 miliona eura za narednu sezonu, pa će turski klub pokušati na evropskoj sceni da parira CSKA, Barceloni, Realu, Fenerbahčeu...

Blatt je nakon Željka Obradovića (Fenerbahče) drugi najplaćeniji trener u Euroligi. Možda je prerano, ali Blattov tim možemo da očekujemo na Final Fouru Eurolige.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Inače, Darussafaka je dobila wild card za nastup u Euroligi, a ove sezone je u Turskoj ispala u polufinalu play-offa za prvaka od Anadou Efesa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi