Blazersi presretni zbog doigravanja

Blazersi presretni zbog doigravanja

Portland Trail Blazersi su osigurali doigravanje NBA lige Iako su izgubili od Golden State Warriorsa sa 108:87, nakon što su Sacramento Kingsi ugasili nade Houston Rocketsa.

Blazersi, šestoplasirana ekipa Zapadne konferencije, imaju četiri pobjede prednosti nad Houstonom, četiri utakmice prije kraja regularnog dijela prvenstva, uz bolji međusobni omjer. 

"Doigravanje je bio naš ovosezonski cilj, koji smo na kraju uspjeli ispuniti. Moramo nastaviti s radom i dobrim ritmom na utakmicama'', rekao je Portlandov LaMarcus Aldridge nakon što je saznao da je Golden State savladao Houston 104:101.

Portland i Warriorsi su igrali izjednačenu utakmicu do poluvremena (47:47), ali u drugom dijelu je domaća ekipa popustila i u trećoj četvrtini dozvolila protivniku da ubaci 37 poena, dok su sami postigli 21. 

"Noćas smo loše igrali. Ovo je jedna od onih utakmica nakon koje spališ snimak i nastaviš dalje", izjavio je trener Portlanda Nate McMillan nakon utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije